در این مطلب با کمک چندین مجله پزشکی معتبر در دنیا، خواص، مضرات و نحوه استفاده اصولی از دانه ای بنام چلغوز را برایتان توضیح می دهیم. توضیحات ارائه شده در این مقاله کاملا پشتوانه علمی دارند.

دانه کاج یا چلغوز، میوه یکی از انواع گوناگون درخت کاج است که در نواحی از ایران، پاکستان، افغانستان؛ و به ویژه نواحی از جنگلهای غرب هیمالیا یافت میشود. دانه کاج یا چلغوز شبیه میوه درختهای کاج است و دانه آن خوراکی و خوشمزه است. پر از کربوهیدرات و پروتئین بوده و مکمل غذایی مناسب برای بدن میباشد. این دانهها را می توان به صورت خام و خشک یا سرخ شده و همچنین در سالاد استفاده کرد. چندین مزیت برای سلامتی بدن دارد. موارد زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر بخوانید.

مواد مغذی دانه کاج یا چلغوز

مقدار آب در چلغوز ۲۸/۲ درصد در هر ۱۰۰ گرم. حدود ۱۰۰ گرم از این خوراکی ۶۷۳ کالری دارد. علاوه بر این، غنی از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدانها است. ۱۰۰ گرم چلغوز حاوی ۱۳٫۶۹ گرم پروتئین و میزان قند موجود در این دانه فقط ۳٫۵۹ در ۱۰۰ گرم است؛ بنابراین، این آجیل به عنوان یک میان وعده سالم شناخته می شود. ۱۰۰ گرم چلغوزحاوی ۲۵۱ میلی گرم منیزیم و ۱۶ میلی گرم کلسیم است. مقدار پتاسیم در این آجیل ۵۹۷ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم است. این دانه با فولیک اسید و آهن ذخیره میشود و بنابراین برای ن باردار بسیار مفید است. جدا از این، چلغوزغنی از ویتامین A میباشد و برای بهبود بینایی مفید است.

۱۳ مزیت علمی ثابت شده

۱- مفید برای دیابت

خوردن چلغوز به صورت روزانه می تواند به کنترل دیابت نوع ۲ کمک کند. افراد مبتلا به دیابت هنگامی که روزانه این آجیل را مصرف کنند، بهبود قابل توجهی در میزان قند و کاهش کلسترول دارند.

جدا از این، برای کنترل گلوکز و چربی های خون مفید است و به عنوان روغن های گیاهی و پروتئین برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می شود. همچنین برای بهبود علائم دیابت بدون افزایش وزن بسیار مفید می باشد.

 

 

۲- انرژی شما را افزایش می دهد

ادامه مطلب لینک زیر:

چلغوز چیست؟ خواص، مضرات و نحوه اصولی مصرف آن که باید بدانید!


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها